Is Kundalini Yoga Gevaarlijk? Lees DIT Voor Je Begint

Gecategoriseerd als Nadelen yoga Getagged , ,

Er is veel discussie over of kundalini yoga gevaarlijk is. Sommige mensen beweren dat het kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, terwijl anderen zeggen dat het veilig is als het wordt beoefend onder toezicht van een ervaren leraar. In dit artikel bespreek ik daarom of kundalini yoga gevaarlijk is en hoe je kundalini yoga veilig maakt voor jezelf.

kundalini yoga gevaarlijk

Is Kundalini yoga gevaarlijk?

Als de beoefenaar er niet voorzichtig mee omgaat dan kan kundalini yoga gevaarlijk zijn. Door het activeren van de kundalini-energie in je lichaam, kunnen er heftige sensaties ontstaan. Als deze sensaties niet in goede banen worden geleid, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de beoefenaar.

Lees ook: De 10 meest gevaarlijke yoga oefeningen en Is yoga gevaarlijk?

Oefen Altijd Veilig Met De Yoga Leraren Van Het Gian Instituut

Veilige Kundalini Yoga

Wat is kundalini yoga?

Kundalini yoga is een vorm van yoga die zich richt op de krachtige energie die in iedereen schuilt, kundalini. Deze energie kan worden opgewekt door bepaalde yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Bij kundalini yoga worden verschillende asana’s (houdingen) en mudra’s (handgebaren) gebruikt om deze energie te activeren. Sommige beoefenaars van kundalini yoga zijn ervan overtuigd dat deze energie kan leiden tot een hogere bewustzijnsstaat.

Lees ook: alle yogasoorten op een rij

Waar is kundalini yoga gevaarlijk voor?

Kundalini yoga kan gevaarlijk zijn op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. De belangrijkste gevaren van kundalini yoga zijn:

  • Ongewone sensaties: Een van de gevaarlijke aspecten van kundalini yoga is dat het kan leiden tot een verhoogde hartslag, hoge bloeddruk en ongewone sensaties zoals tintelingen, trillingen en een gevoel van onrust. Deze sensaties kunnen heel prettig zijn, maar ze kunnen ook verontrustend zijn. Sommige beoefenaars van kundalini yoga ervaren een soort roes of euforie. Dit kan leiden tot ongecontroleerde gedachten en handelingen.
  • Psychische problemen: Kundalini yoga kan ook leiden tot ernstige psychische problemen. Sommige beoefenaars van kundalini yoga ervaren angst, depressie en paniekaanvallen. In zeldzame gevallen kan kundalini yoga zelfs leiden tot chronische schade.

Het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over kundalini yoga voordat je ermee begint. Neem contact op met een ervaren yogadocent als je twijfelt of kundalini yoga gevaarlijk is voor jou.

Probeer Kundalini Yoga 2 Weken Gratis met een proefabonnement

Gratis Kundalini Yoga

Voor wie is kundalini yoga gevaarlijk?

Kundalini yoga is gevaarlijk voor sommige mensen. Dit is een van de belangrijke redenen dat kundalini yoga omstreden is. Als je een bipolaire stoornis hebt of vatbaar bent voor psychose, dan kun je beter geen kundalini yoga doen.

Hoe maak je kundalini yoga veilig?

Het is belangrijk om kundalini yoga veilig te beoefenen. Volg deze tips om je veiligheid te garanderen:

  1. Neem contact op met een ervaren yogadocent voordat je begint met kundalini yoga.
  2. Volg de juiste les: Er zijn verschillende vormen van kundalini yoga en niet alle lessen zijn even veilig. Bij kundalini yoga gaat het om het wakker maken van de kundalini energie, die zich in de onderste chakra bevindt. Sommige lessen richten zich op het activeren van deze energie en kunnen daarom gevaarlijk zijn.
  3. Beoefen kundalini yoga thuis alleen als je ervaren bent in yoga.
  4. Zorg voor een goede lichamelijke conditie voordat je begint met kundalini yoga.
  5. Zorg ervoor dat je mentaal stabiel bent voordat je aan kundalini yoga begint.
  6. Mix kundalini yoga niet met geestverruimende middelen zoals ayahuasca.

Waar kun je veilig een Kundalini yogales volgen?

Als je een kundalini yoga les wilt volgen dan heb je twee opties:

  • Een kundalini yoga studio bij jou in de buurt. Dat is natuurlijk het fijnst als je ook direct vrienden wilt maken die in kundalini yoga ge├»nteresseerd zijn en die bij jou in de buurt wonen. Helaas is er op veel plekken geen (goede) kundalini yoga school beschikbaar.
  • Online bij het Gian Instituut. Het Gian instituut is de grootste aanbieden van online kundalini yoga lessen. Zij bieden de Kundalini yoga 1.0 cursus aan waarin je in 14 dagen tijd de basis van kundalini yoga leert. Daarnaast bieden ze een doorlopend abonnement aan op al hun cursussen.

Oefen Altijd Veilig Met De Yoga Leraren Van Het Gian Instituut

Veilige Kundalini Yoga

Veelgestelde vragen over Kundalini Yoga Ervaringen

Is kundalini seksuele energie?

Ja, kundalini is seksuele energie, maar het is ook energie in bredere zin. Het gaat dus niet alleen om het seksuele.

Is kundalini ontwaken gevaarlijk?

Ontwaken uit een kundalini slaaptoestand kan gevaarlijk zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je professionele begeleiding bij je hebt als je ontwaakt uit kundalini.

Veroorzaakt Kundalini vermoeidheid?

Ja, Kundalini veroorzaakt vaak vermoeidheid. Kundalini maakt veel heftige sensaties los en hier moet je vaak wel even van bijkomen.

beginnen met yoga

Begin met deze yoga cursus

Echt iedereen kan dit

Begin ook met yoga - iedereen kan het!

moeder kind yoga

Persoonlijke test welke yoga past bij jou?

Wil je de yoga test nu doen?

17132
Zwangerschapsyoga bij Yogaschool Noord in Amsterdam
Is yoga goed of slecht?
Waarom is yoga slecht?