Welke Yoga Past Bij Mij? 7 Opties

Gecategoriseerd als Soorten yoga

Bijna iedereen die yoga doet, vraagt zich wel eens af welke yogastijl het beste bij hem of haar past. Er zijn zoveel verschillende soorten yoga, dat het soms moeilijk kan zijn om een keuze te maken. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van iedere yogastijl zodat jij kunt kiezen welke yoga het beste bij je past.

Welke yoga past bij jou? Doe de test!


Welke yoga past bij mij?

Het is belangrijk om te bedenken wat je precies zoekt in een yogales, voordat je een keuze maakt. Wil je vooral stretchen? Zoek dan naar een hatha yogales. Wil je een uitdagende yoga-ervaring? Zoek dan naar een vinyasa yoga-les. Wil je een yogales waarbij je veel aandacht krijgt voor houdingen? Zoek dan naar een les van Iyengar yoga. Wil je een les die zowel rustgevend als uitdagend is? Zoek dan naar een les van anusara yoga.

De beste yoga voor jou

Nu je hebt gekozen wat jij zoekt in je yogales, kan ik je vertellen welke yogastijl daar het best bij past. Dus hieronder koppel ik verschillende doelen en doelgroepen aan verschillende yoga stijlen. Als je nog andere stijlen yoga wilt zien, bekijk dan mijn artikel over alle yogastijlen en soorten.

De beste yoga voor beginners: Hatha yoga

Hatha yoga is misschien wel de meest bekende vorm van yoga. Hatha yoga is een perfecte keuze voor beginners, omdat de oefeningen relatief eenvoudig zijn. Hatha yoga is ook goed voor mensen met blessures, omdat de oefeningen vaak worden aangepast aan de individuele behoeften.

Beste yoga voor ontspanning: Yoga nidra

Yoga nidra is een ontspannende vorm van yoga die helpt om tot rust te komen. De oefeningen zijn eenvoudig en je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om ze uit te voeren. Yoga nidra is goed voor mensen die last hebben van stress of spanning.

Beste yoga voor afvallen: Power yoga

Power yoga is een intensieve vorm van yoga die goed is voor afvallen. Power yoga zorgt ervoor dat je lichaam zich gaat verbranden en helpt om overtollig vet te verliezen. Power yoga is een goede keuze voor mensen die willen afvallen en hun conditie willen verbeteren.

Uitdagende yoga: Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een andere populaire yoga-stijl. Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij er veel wordt gewerkt met flow en tempo. Vinyasa yoga is goed voor iedereen die op zoek is naar een uitdagende yoga-ervaring.

Emotionele yoga: Anusara yoga

Anusara yoga is een relatief nieuwe yoga-stijl, die erg populair is onder yogi’s. Anusara yoga is gericht op het openen van het hart en het ervaren van liefde en vreugde. Anusara yoga is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een hart-openende yoga-ervaring.

Yoga met focus op poses: Iyengar yoga

Iyengar yoga is een andere populaire yoga-stijl. Iyengar yoga is gericht op het perfectioneren van de houdingen. Iyengar yoga is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een uitdagende yoga-ervaring.

Lekker zweten: Bikram yoga

Bikram yoga is een andere populaire yoga-stijl. Bikram yoga wordt ook wel ‘hot yoga’ genoemd, omdat de lessen in een ruimte worden gegeven waar een temperatuur van ruim 40 graden is. Bikram yoga is goed voor iedereen die op zoek is naar een uitdagende yoga-ervaring.

De perfecte yoga voor jou

Welke yogastijl je ook kiest, het belangrijkste is om je eigen lichaam en grenzen te respecteren. Blijf altijd binnen je eigen comfortzone en pas de oefeningen aan zodat ze bij je passen. Yoga is een persoonlijke ervaring, en iedereen heeft zijn of haar eigen unieke yoga stijl nodig.

beginnen met yoga

Begin met deze yoga cursus

Echt iedereen kan dit

Begin ook met yoga - iedereen kan het!

moeder kind yoga

Persoonlijke test welke yoga past bij jou?

Wil je de yoga test nu doen?

17132
Zwangerschapsyoga bij Yogaschool Noord in Amsterdam
Is yoga goed of slecht?
Waarom is yoga slecht?