Hoe Werkt Wim Hof Ademhaling? Geleide Meditatie

Gecategoriseerd als Ademhaling

De Wim Hof ademhaling methode is wereldberoemd. ‘The Iceman’ gebruikt de Wim Hof ademhaling methode om zich voor te bereiden op duiken in ijswater en halfnaakt hardlopen door de sneeuw. Maar, de Wim Hof ademhaling biedt ook voordelen voor ontspanning in het dagelijks leven. In dit artikel leg ik je uit wat Wim Hof ademhaling inhoudt, hoe je het doet en waar je op moet letten als je een beginner bent.

Wie is Wim Hof?

Wim Hof is een Nederlander die bekend staat om zijn bijzondere ademhalingstechniek. Wim Hof ontdekte zijn bijzondere gaven toen hij een keer een ijskoud bad nam. Door zijn techniek kon hij zichzelf warm houden in het ijskoude water. Sindsdien is hij erin geslaagd om verschillende records neer te zetten, waaronder het beklimmen van de Mount Everest in alleen een korte broek.

Wat is de Wim Hof Ademhaling Methode?

Wim Hof’s bijzondere gaven zijn van nature aanwezig in iedereen. De methode van Wim Hof helpt je om deze gaven bij jezelf te activeren. Het helpt je jezelf op te warmen en kalm te houden met behulp van je ademhaling.

Hoe werkt de Wim Hof Ademhaling Methode?

Wim Hof legt uit dat het hele proces in slechts 4 stappen te volgen is. Heel simpel dus! De stappen van de Wim Hof Ademhaling Methode zijn de volgende.

Stap 1: Ontspan je spieren en adem diep in

Tijdens het ontspannen van je spieren is het belangrijk om de adem in te blazen. Het is de bedoeling dat je deze techniek perfect weet te beheersen voordat je gaat beginnen met de andere stappen van de Wim Hof ademhaling methode.

Stap 2: Focus op je longen

In deze stap van de Wim Hof ademhaling methode is het belangrijk om je aandacht op je longen te richten. Dit is de stap waarmee je voorbereid wordt om jezelf binnenkort buiten het bereik van normale mensen te zetten.

Stap 3: Adem kort en krachtig in, adem zachter uit (hyperventilatie)

Op deze stap van de Wim Hof ademhaling methode is het belangrijk om korte en krachtige inademingen en rustigere uitademingen te doen. Het is belangrijk om te focussen op de lucht die je longen in komt en die te maximaliseren. Let op: dit is technisch gezien hyperventileren en hier kun je duizelig van worden. Doe dit nooit staand of in het water.

Stap 4: Oefening baart kunst

Hoe vaker je de bovenstaande stappen uitvoert, hoe beter je erin wordt. In het begin kun je waarschijnlijk nog niet heel veel extra lucht in je longen persen met de hyperventilatie, maar hier word je snel beter in. Doe de Wim Hof ademhalingen minimaal 2 keer per week, dan merk je binnen een maand veel verschil.

Wat doet de ademhalingstechniek van Wim Hof?

De Wim Hof ademhaling zorgt ervoor dat je minder koolstofdioxide (CO2) in je bloed krijgt. Hierdoor kun je een beetje licht in je hoofd worden, wat sommige mensen ontspannend vinden. Daarnaast versterkt de Wim Hof ademhaling techniek de spieren die je gebruikt om te ademen. Ten slotte is de Wim Hof methode een manier om je meer bewust te worden van je ademhalingspatroon.

Wim Hof Ademhaling voor Beginners

Wim Hof ademhaling is geschikt voor beginners. Je moet alleen jezelf wel toestemming geven om af en toe je adem minder lang in te houden dan moet volgens de meditatie. Als beginner kun je bijvoorbeeld gewoon het Wim Hof Ademhaling filmpje hieronder volgen. Als het niet helemaal lukt, dan is dat geen probleem. Over een maand kun je hem helemaal!

Voordelen van Wim Hof Ademhaling

Het grootste voordeel van de Wim Hof methode is dat het het lichaam reinigt van afvalstoffen. Daarnaast wordt het immuunsysteem gestimuleerd en kunnen afvalstoffen worden afgevoerd. Door meer energie te krijgen voel je je fitter en kun je beter presteren.

Is Wim Hof Ademhaling Gevaarlijk?

De Wim Hof methode is niet gevaarlijk, maar er zijn wel een aantal tips die je moet volgen voordat je begint met deze techniek. De allerbelangrijkste tip is dat je Wim Hof ademhaling nooit mag doen terwijl je staat of in het water bent, voor het geval dat je duizelig wordt of flauwvalt.

Daarnaast is het belangrijk dat je goed hydrateert voordat je begint en dat je de techniek langzaam opbouwt. Het is ook belangrijk om te weten dat je niet te veel moet doen als je deze techniek voor het eerst probeert. Je lichaam moet wennen aan de nieuwe ademhaling.

Hoe vaak doe je Wim Hof Ademhaling per dag?

Je hoeft de Wim Hof ademhaling niet eens iedere dag te doen om er de voordelen van te ervaren. Als je het 3 keer per week doet dan zul je al positieve effecten merken. Je kunt het wel iedere dag doen, of zelfs meerdere keren per dag, dat is geen probleem.

Wim Hof Ademhaling Cursus

Wil je graag een cursus volgen over Wim Hof Ademhaling? Wim Hof biedt zelf retraites van een week aan waarin hij je de Wim Hof Methode leert. Deze cursussen worden een aantal keer per jaar georganiseerd.

Daarnaast is er ook een online Wim Hof ademhaling cursus. Hierin legt Wim Hof uit hoe je zijn ademhalingstechniek doet. Er zijn geleide meditaties van verschillende levels waardoor je steeds verder in de techniek komt. Ook heeft hij speciale geleide meditaties ter voorbereiding van ijsduiken of een koude douche.

Wil je graag de Wim Hof methode proberen? Bekijk dan eens deze video waarin Wim Hof uitlegt hoe je de techniek moet toepassen.

beginnen met yoga

Begin met deze yoga cursus

Echt iedereen kan dit

Begin ook met yoga - iedereen kan het!

moeder kind yoga

Persoonlijke test welke yoga past bij jou?

Wil je de yoga test nu doen?

17132
Zwangerschapsyoga bij Yogaschool Noord in Amsterdam
Is yoga goed of slecht?
Waarom is yoga slecht?