7 Yin Yoga Nadelen | Lees Dit Voor Je Begint

Gecategoriseerd als Nadelen yoga Getagged ,

Yin yoga nadelen zijn een beetje een taboe in de yoga wereld. Yin yoga wordt immers steeds populairder, en voor sommige mensen is het ook een goede manier om snel veel resultaten te behalen, zowel op fysiek als spiritueel vlak. Maar, alles heeft nadelen en yin yoga ook, dus in dit artikel vertel ik je de 5 grootste yin yoga nadelen.

De populairste yin yoga cursus in het Nederlands

Yin Yoga voor Beginners

Heeft Yin Yoga nadelen?

Sommige mensen beweren dat yin yoga nadelen heeft ten opzichte van populairdere yogastijlen zoals hatha yoga. Ze zeggen dat Yin Yoga een te passieve vorm van yoga is en dat het niet genoeg is om je lichaam te versterken en in balans te brengen. Anderen beweren juist weer dat Yin Yoga de perfecte manier is om je lichaam te ontspannen en dat het geen nadelen kent. Uiteindelijk is het dus een kwestie van smaak, maar ik ga in dit artikel wel een aantal zaken opnoemen die sommige mensen ervaren als yin yoga nadelen.

Wat is yin yoga?

Yin yoga is een vorm van yoga waarbij je langere houdingen aanneemt dan in andere vormen van yoga. Het doel van yin yoga is om de energiebanen in het lichaam te openen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam energie kan opnemen en afvoeren.

Welke yoga past bij jou? Doe de test!


Lees ook: welke yoga past bij mij?

5 Yin Yoga Nadelen

Yin yoga is een prachtige yogastijl, maar als we eerlijk zijn heeft het ook nadelen. De belangrijkste yin yoga nadelen zijn:

 1. Yin yoga kan te zacht zijn voor sommige mensen. Het is een van de minder intensieve yogastijlen, die focust op rust en diepe stretches. Je raakt er in principe niet buiten adem van en gaat er ook niet veel van zweten.
 2. Yin yoga kan niet worden uitgevoerd door iedereen. Sommige mensen met blessures of andere gezondheidsproblemen kunnen beter niet deelnemen aan yin yoga oefeningen. Als je hierover twijfelt, vraag dan altijd na bij je docent wat wijsheid is.
 3. Yin yoga kan niet worden beoefend in een koude omgeving. De yin yoga houdingen duren langer dan andere vormen van yoga en vereisen dat je in een warme omgeving beoefent.
 4. Yin yoga kan leiden tot een verhoogde kans op blessures als de oefeningen niet worden beoefend volgens de juiste instructies. Het is door de langdurige poses makkelijk om ver voorbij je eigen grenzen te gaan.
 5. Yin yoga kan blessures veroorzaken omdat er weinig wordt gedaan aan het versterken van de spieren. Andere vormen van yoga werken tegelijkertijd aan het versterken en het soepel maken van de spieren.
 6. Yin yoga kan monotoon zijn. Als je lang in dezelfde houding blijft, kan yin yoga monotoon zijn. Dit kan leiden tot verveling en een gevoel van “ik heb dit al vaker gedaan” of “hoe lang ben ik hier nog”.
 7. Yin yoga kan te lang duren. Sommige houdingen kunnen (in extreme gevallen) wel een half uur duren. Als je geen ervaring hebt met yoga, of als je lichaam en geest niet gewend zijn aan langdurige houdingen, houd je dit misschien niet vol.

Lees ook: de 10 meest gevaarlijke yoga oefeningen en is yoga gevaarlijk?

De voordelen wegen op tegen de yin yoga nadelen

Hoewel yin yoga nadelen heeft, zijn de voordelen groter. Yin yoga is een vorm van yoga die voor iedereen geschikt is. Yin yoga is een goede manier om je lichaam te ontspannen. De houdingen duren langer dan in andere vormen van yoga waardoor je meer tijd hebt voor meditatie. Daarnaast is yin yoga goed voor het versterken van de spieren.

De populairste yin yoga cursus voor beginners

Yin Yoga voor Beginners

Hoe haal je het meeste uit yin yoga?

Ik wil afsluiten met een paar tips om het meeste uit jouw yin yoga sessies te halen. Mijn yin yoga tips zijn:

 1. Yin yoga kan worden gecombineerd met andere vormen van yoga om meer variatie aan te brengen in je yogalessen.
 2. Yin yoga kan worden beoefend in een groep om het sociale aspect van yoga te ervaren.
 3. Yin yoga kan worden beoefend in combinatie met meditatie om de geestelijke aspecten van yoga te versterken.
 4. Yin yoga kan thuis worden beoefend, zodat je de yoga oefeningen op je eigen tempo kunt doen.
 5. Yin yoga kan in een cursusreeks worden afgenomen, in plaats van steeds losse Youtube video’s op te zoeken, zodat je tijdens de gehele reeks een transformatie doormaakt.

Wat is een goede yin yoga cursus?

De yin yoga cursus voor beginners van Happy With Yoga is een aanrader. In 7 lessen krijg je een goede basis van yin yoga. De focus ligt op het losmaken van je lichaam door langdurige yin yoga poses die het bindweefsel penetreren en het ontspannen van je geest.

Oefen Zonder De Nadelen Met De Yoga Leraren Van Happy With Yoga

Yin Yoga voor Beginners

beginnen met yoga

Begin met deze yoga cursus

Echt iedereen kan dit

Begin ook met yoga - iedereen kan het!

moeder kind yoga

Persoonlijke test welke yoga past bij jou?

Wil je de yoga test nu doen?

17132
Zwangerschapsyoga bij Yogaschool Noord in Amsterdam
Is yoga goed of slecht?
Waarom is yoga slecht?