Yoga afvallen ervaringen: 10 kilo in 3 maanden?

Gecategoriseerd als Afvallen Getagged

Kun je in een paar maanden 10 kilo afvallen met yoga? Dat vroeg ik mezelf af toen ik een paar kilo kwijt wilde. Dus ik besloot om het uit te proberen. En het bleek te werken! In dit artikel lees je alles over mijn yoga afvallen ervaringen.

Yoga afvallen ervaringen in het kort

Ik ben enorm enthousiast over afvallen met yoga!

Yoga is een goede workout en ik merk dat ik niet alleen afval maar ook gespierder wordt in mijn armen, benen en core.

Bovendien heb ik veel meer energie en slaap ik beter. En omdat ik minder moe ben, vind ik het ook makkelijker om een gezond dieet te volgen in plaats van te snoepen. Dit is een groot voordeel van afvallen met yoga.

Ik wil je niet afschrikken door te zweverig te klinken, maar ik denk ook echt dat het spirituele aspect van yoga mij helpt met afvallen. Ik merk dat ik rustig word van yoga en betere keuzes maak in mijn leven. Dit is iets wat ik nog nooit heb ervaren met andere manieren van afvallen, zoals hardlopen, diëten en krachttraining. 

Ik raad iedereen daarom écht aan om yoga te proberen als je wilt afvallen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Het is denk ik wel zo dat het veel uitmaakt welke yogales je volgt en of je een goede yogaleraar hebt. De intensiteit van de lessen en ook de kwaliteit van de uitleg kunnen nogal verschillen. Ik volg zelf de lessen van Happy with Yoga en die kan ik in ieder geval aanbevelen.

Bekijk hier de yoga cursussen waarmee ik afval

Train je lichaam EN je geest met de yoga cursussen van Happy with Yoga

Beter afvallen dan ooit

Lees review

Is yoga goed voor afvallen?

Ja, yoga is goed voor afvallen. En het werkt ook voor mensen die moeite hebben met afvallen op andere manieren. 

Dit komt omdat yoga en veel holistischer standpunt neemt op je leven dan de meeste andere sporten. Doordat je niet alleen aan het fysieke werkt maar ook aan je mentale en je spirituele kanten kun je een duurzame verandering in je levensstijl bereiken.

Hoe werkt afvallen met yoga?

Afvallen met yoga werkt op 5 verschillende manieren:

  • Je verbrandt calorieën tijdens de yogales door te bewegen.
  • Je bouwt meer spieren op, waardoor je in rust meer calorieën verbruikt.
  • Je posture wordt beter van yoga; je gaat bijvoorbeeld rechter op zitten en staan; en hierdoor verbrand je meer calorieën in je dagelijks leven (zonder iets extra’s te doen).
  • Je verlaagt je stress en slaapt beter waardoor je automatisch minder vet en suiker gaat eten.
  • Je reflecteert tijdens de yogales op je leven, je doelen en jezelf, waardoor je slechte gewoontes loslaat en goede gewoontes opbouwt.

Is afvallen met yoga wetenschappelijk bewezen?

Ja, wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je kunt afvallen met yoga. 

Dit onderzoek vond dat yoga Vinyasa yoga leidt tot een betere conditie en vergelijkbaar gewichtsverlies met traditionele duursporten zoals hardlopen. 

Dit onderzoek vond zelfs dat yoga diverse fysieke, mentale en psychosociale effecten heeft die leiden tot gewichtsverlies, met name voor mensen die moeite hebben met afvallen op andere manieren.

En dit onderzoek vond dat mensen meer voordelen ervaren van yoga dan ze hadden verwacht. Dus als je nog sceptisch bent, raad ik je toch echt aan om yoga een kans te geven 😉

Welke yoga is het best voor afvallen?

De beste yoga om af te vallen is een yoga waarbij je veel beweegt en je spieren traint, zoals hatha vinyasa yoga. Hierin houd je een hoge hartslag omdat de postures elkaar snel opvolgen. Maar houd er rekening mee dat de intensiteit van een yogales kan verschillen per yogaschool (ik raad zelf dus Happy with Yoga aan, hun lessen werken goed voor mij).

Hoeveel calorieën verbrand je met een uur yoga

Gemiddeld verbranden mensen ongeveer 200 calorieën per uur met yoga, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit van de les en hoe hard je je best doet. 

MAAR ik wil je uitdagen je perspectief te verbreden: hoeveel calorieën gebruikt je lichaam extra als je gespierd bent en met een betere houding door het level loopt?

En hoeveel vet en suiker eet je minder als je goed slaapt en minder gestresst bent?

Dat is de kracht van yoga.

De beste yoga oefeningen voor afvallen. 

Het belangrijkste om af te vallen met yoga is dat je een goede Flow doet. Het gaat dus niet zozeer om de individuele oefeningen maar juist omdat je al je spieren aanspreekt. Zo behaal je maximaal resultaat. Maar Je kunt natuurlijk wel iets meer focussen op verschillende delen van je lichaam met verschillende oefeningen. 

Yoga afvallen buik

Om specifiek af te vallen op je buik kun je focussen op de yoga oefeningen die je buik trainen. Je kunt bijvoorbeeld langer in de plank blijven hangen wanneer je van downdog naar cobra flowt. Daarnaast zijn boat pose en crow pose hele zware oefeningen voor je buikspieren.

Mijn bijzonderste yoga afvallen ervaringen

Ik ben blij dat ik eindelijk ben begonnen met yoga, na al die jaren van erover praten en nadenken. 

Ik had nog langer kunnen wachten, maar van wachten val je niet af. Je moet op een gegeven moment die knoop doorhakken.

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Nu ik al een paar maanden yoga doe, voel ik ook echt dat mijn mindset veranderd is. En ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik terug ga naar hoe het eerst was.

Ik raad yoga echt aan iedereen aan die wil afvallen. Vooral als je normaal moeite hebt met het volhouden van je nieuwe gewoonte. Yoga is echt een andere, en ik denk betere, manier om af te vallen.

Van wachten is nog nooit iemand afgevallen”

Verlies geen tijd meer, begin NU

beginnen met yoga

Begin met deze yoga cursus

Echt iedereen kan dit

Begin ook met yoga - iedereen kan het!

moeder kind yoga

Persoonlijke test welke yoga past bij jou?

Wil je de yoga test nu doen?

17132
Zwangerschapsyoga bij Yogaschool Noord in Amsterdam
Is yoga goed of slecht?
Waarom is yoga slecht?