Is Yoga Goed Of Slecht? 5 Voordelen & 3 Nadelen

Gecategoriseerd als Nadelen yoga Getagged , , , , ,

Yoga is een beoefening die al duizenden jaren oud is. Het is een manier om in contact te komen met je lichaam en je geest. Er zijn veel voordelen aan yoga, maar er zijn ook enkele nadelen. In dit artikel sommen we deze op en beantwoorden we de vraag: is yoga goed of slecht?

Is yoga goed of slecht?

Is yoga goed of slecht?

Yoga is goed voor je zolang je het goed doet. Als je goede yoga lessen volgt en niet voorbij je grenzen gaat, zul je er veel positieve effecten van merken. Maar, als je kwalitatief slechte yoga lessen volgt, of een gestructureerd programma waarmee je jezelf uit balans traint, dan is yoga slecht voor je. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede yogaschool vindt of een goede online yoga cursus volgt.

Lees ook: Is yoga gevaarlijk? Let hierop

Oefen Altijd Veilig Met De Yoga Leraren Van Happy With Yoga

Veilige Yoga Lessen

5 Yoga Voordelen Voor Wie Regelmatig Traint

Yoga heeft voordelen op fysiek, mentaal en spiritueel vlak. De belangrijkste yoga voordelen zijn:

 1. Yoga helpt je om in contact te komen met je lichaam. Je leert je lichaam beter kennen en voelt je meer verbonden met jezelf.
 2. Yoga zorgt ervoor dat je gemakkelijker ontspant. Door yoga te beoefenen leer je om beter met spanning en stress om te gaan.
 3. Yoga zorgt ervoor dat je lichaam sterker wordt. Je krijgt meer controle over je lichaam en leert hoe je spanningen in je lichaam kunt voorkomen of verminderen.
 4. Yoga zorgt ervoor dat je geest helderder wordt. Je leert om beter na te denken en om je gedachten te ordenen.
 5. Yoga heeft een positieve invloed op je humeur. Je voelt je meer vrolijk en gelukkig na een yoga les.
yoga voordelen nadelen

Welke yoga past bij jou? Doe de test!


3 Yoga Nadelen Die Vaak Genegeerd Worden

Yoga heeft als we heel eerlijk zijn ook nadelen, zeker voor mensen die yoga zonder goede begeleiding volgen. De belangrijkste yoga nadelen zijn:

 1. Yoga kan ervoor zorgen dat je lichaam oververmoeid raakt. Door yoga te beoefenen ga je meer stretchen en daardoor wordt je lichaam overbelast.
 2. Yoga kan ervoor zorgen dat je blessures oploopt. Door te veel of verkeerd te stretchen kun je last krijgen van blessures.
 3. Yoga kan ervoor zorgen dat je geest onrustig wordt. Als je niet gewend bent aan mediteren, kan yoga ervoor zorgen dat je geest actiever wordt op een vervelende manier.

Waarom is yoga slecht?

Yoga is slecht omdat de poses verkeerd worden uitgevoerd. Er zijn heel veel gevaarlijke yoga poses die je absoluut niet zonder begeleiding moet proberen. De kans dat je ze fout doet en jezelf serieus blesseert aan je nek, rug of knie is te groot. Zorg er daarom altijd voor dat je les krijgt van een professionele yogadocent die de poses goed uitlegt, en onthoud dat pijn na yoga niet normaal is.

Oefen Yoga Met De Yoga Leraren Van Happy With Yoga

Yoga Voor Beginners

De voordelen en nadelen van yoga hangen af van het type yoga

Er zijn verschillende soorten yoga. Het is daarom niet mogelijk om te zeggen of yoga goed of slecht is. Het hangt af van het type yoga dat je beoefent en van je eigen capaciteiten. Bij sommige soorten yoga is er meer kans op blessures, terwijl andere soorten yoga juist rustgevend zijn. Hieronder noem ik een aantal voordelen en nadelen van verschillende populaire vormen van yoga:

Hatha yoga voordelen nadelen

Hatha yoga is een vorm van yoga die gericht is op het verbeteren van je gezondheid. Het is een milde vorm van yoga en daardoor geschikt voor iedereen. 

 • De voordelen van hatha yoga zijn: je leert om beter met spanning en stress om te gaan, je krijgt meer controle over je lichaam, je wordt sterker en je geest wordt helderder. 
 • De nadelen van hatha yoga zijn: het kan ervoor zorgen dat je lichaam vermoeid raakt en je kunt blessures oplopen.
Waarom is yoga slecht?

Yoga Nidra voordelen nadelen

Yoga Nidra is een vorm van yoga die gericht is op ontspanning. Het wordt ook wel slaapyoga genoemd.

 • De voordelen van yoga Nidra zijn: je leert beter om te ontspannen, je komt tot rust en je slaapt beter. 
 • De nadelen van yoga Nidra zijn: het is niet de meest actieve vorm van yoga, dus de fysieke effecten ervan zijn minder.

Lees ook: Is Yoga Nidra veilig?

Kundalini yoga voordelen nadelen

Kundalini yoga is een vorm van yoga die gericht is op het verbeteren van je geestelijke gezondheid. 

 • De voordelen van kundalini yoga zijn: je leert om beter met spanning en stress om te gaan, je krijgt meer controle over je lichaam, je wordt sterker en je geest wordt helderder. 
 • De nadelen van kundalini yoga zijn: het kan ervoor zorgen dat je geestelijk vermoeid of zelfs in de war raakt.

Lees ook: Is Kundalini yoga veilig?

Yin yoga voordelen nadelen

Yin yoga is een vorm van yoga die gebruik maakt van langdurige stretchende yoga poses. 

 • De voordelen van yin yoga zijn: het verbetert je flexibiliteit, het vermindert spanning in je lichaam, het verhoogt je mobiliteit en het verlaagt je stressniveau. 
 • De nadelen van yin yoga zijn: het kan eentonig zijn en het is gemakkelijk om voorbij je eigen grenzen te gaan en jezelf te blesseren.

Lees ook: 7 yin yoga nadelen

Oefen Zoveel Je Wilt Met De Yoga Leraren Van Happy With Yoga

100 Yoga Lessen

beginnen met yoga

Begin met deze yoga cursus

Echt iedereen kan dit

Begin ook met yoga - iedereen kan het!

moeder kind yoga

Persoonlijke test welke yoga past bij jou?

Wil je de yoga test nu doen?

17132
Zwangerschapsyoga bij Yogaschool Noord in Amsterdam
Is yoga goed of slecht?
Waarom is yoga slecht?