Yoga Stap voor Stap Review + 3 Tips

Gecategoriseerd als Online yoga Getagged
beginnen met yoga

Ben je op zoek naar een beginnerscursus yoga? Dan is Yoga Stap voor Stap van Happy with Yoga misschien wel iets voor jou. In deze cursus leer je de belangrijkste yogahoudingen en -series op een rustige en begrijpelijke manier. Maar voordat je de cursus aanschaft, wil je natuurlijk wel weten wat je kunt verwachten. Daarom hebben we deze Yoga Stap voor Stap review voor je geschreven.

beginnen met yoga

In deze review delen we onze ervaringen met de cursus. We vertellen je wat er in de cursus behandeld wordt, hoe de video’s zijn opgebouwd en wat wij van de cursus vinden. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken of deze beginnerscursus iets voor jou is.

Of je nu al bekend bent met yoga of nog nooit een yogahouding hebt gedaan, Yoga Stap voor Stap is geschikt voor iedereen die op een laagdrempelige manier wil beginnen met yoga. In de volgende alinea’s lees je meer over onze ervaringen met deze cursus.

Ervaar zelf de voordelen

Start nu met Yoga Stap voor Stap en ervaar de voordelen zelf – Probeer het 30 dagen risicovrij!

Wat is Yoga Stap voor Stap?

Yoga Stap voor Stap is een online cursus die speciaal ontworpen is voor beginners en licht gevorderden die graag yoga willen leren. De cursus is ontwikkeld door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart van Happy with Yoga.

De cursus is bedoeld voor mensen die graag thuis willen beginnen met yoga, zonder de stress van het vinden van een geschikte yogaschool en het plannen van lessen. Met Yoga Stap voor Stap kun je op je eigen tempo en in je eigen tijd yoga beoefenen.

De cursus bestaat uit 9 online yogalessen van ongeveer een uur waarin alle basishoudingen en oefeningen worden uitgelegd en voorgedaan. De lessen zijn opgedeeld in verschillende modules, zodat je stap voor stap meer leert over yoga en je steeds verder kunt ontwikkelen in je beoefening.

Naast de yogalessen krijg je ook toegang tot een online community waarin je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen met andere cursisten. Ook ontvang je regelmatig tips en inspiratie om je yoga beoefening te verdiepen.

Hoe werkt het?

Yoga Stap voor Stap is een online cursus die bestaat uit 9 video’s waarin de belangrijkste yoga houdingen worden gedemonstreerd. De cursus begint met een introductie en gaat vervolgens over naar de basisoefeningen. De video’s zijn zo opgebouwd dat je stap voor stap de poses en technieken leert.

Naast de video’s bevat de cursus ook series en ontspanningsoefeningen die je kunt doorlopen. Het is belangrijk om de oefeningen op je eigen tempo te doen en niet te forceren. Zo kun je op een veilige manier de basis van yoga onder de knie krijgen.

De cursus wordt aangeboden via de Happy with Yoga Academy en je hebt levenslang toegang tot de cursus. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het online yoga platform Practice, waar je nog meer yogalessen kunt volgen.

Voor- en nadelen

De online beginnerscursus Yoga Stap voor Stap van Happy with Yoga heeft zo zijn voor- en nadelen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen en op elk moment van de dag.
 • De cursus is geschikt voor zowel beginners als mensen met enige ervaring.
 • Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan de cursus.
 • De cursus is online, dus je kunt hem overal ter wereld volgen.
 • De cursus is betaalbaar in vergelijking met andere yogalessen.

Nadelen

 • Als je al enige ervaring hebt met yoga, kan de cursus te eenvoudig voor je zijn.
 • De cursus is volledig online, dus je hebt geen persoonlijke begeleiding van een yogaleraar.
 • Als je de cursus niet serieus neemt, kun je er minder uithalen dan mogelijk is.
 • Je hebt een goede internetverbinding nodig om de video’s te kunnen bekijken.

Over het algemeen is Yoga Stap voor Stap een goede optie voor beginners die yoga willen leren zonder de druk van een groepsles. Het is betaalbaar en je kunt het in je eigen tempo doen. Als je echter al enige ervaring hebt met yoga, kan het te eenvoudig voor je zijn.

Ervaringen van gebruikers

Veel mensen hebben de Yoga Stap voor Stap cursus gevolgd en hun ervaringen gedeeld. Over het algemeen zijn de reacties positief en zijn de gebruikers tevreden met de cursus. Hieronder staan enkele ervaringen van gebruikers:

 • Een gebruiker meldt dat de cursus zeer toegankelijk is voor beginners en dat de instructeurs duidelijk en begrijpelijk uitleggen.
 • Een andere gebruiker geeft aan dat de cursus haar heeft geholpen om meer ontspannen te worden en zich beter te voelen in haar lichaam.
 • Een derde gebruiker meldt dat de cursus haar heeft geholpen om haar ademhaling te verbeteren en dat ze nu beter kan ontspannen.

Over het algemeen lijkt de Yoga Stap voor Stap cursus een goede keuze te zijn voor beginners die willen beginnen met yoga en meer willen leren over de basisoefeningen. De instructeurs krijgen veel lof van de gebruikers vanwege hun duidelijke en begrijpelijke uitleg. Als je op zoek bent naar een toegankelijke en effectieve cursus om te beginnen met yoga, dan is Yoga Stap voor Stap zeker het overwegen waard.

Conclusie

Na het doorlopen van de Yoga Stap voor Stap cursus en het lezen van verschillende reviews, kunnen we concluderen dat deze cursus een goede keuze is voor beginners die graag yoga willen leren. De cursus is zeer uitgebreid en biedt een goede basis voor het beoefenen van yoga.

De instructeurs van de cursus, Rolf en Melanie, hebben veel kennis en ervaring in yoga en weten deze informatie op een duidelijke en begrijpelijke manier over te brengen. De video’s zijn van hoge kwaliteit en de oefeningen worden stap voor stap uitgelegd, waardoor het gemakkelijk is om ze te volgen.

De prijs van de cursus is redelijk en er is een 30-dagen geld-terug-garantie, wat betekent dat je de cursus zonder risico kunt uitproberen. Het enige nadeel van de cursus is dat deze alleen beschikbaar is in het Engels, waardoor het voor sommige mensen misschien moeilijker is om te volgen.

Al met al is de Yoga Stap voor Stap cursus een goede keuze voor beginners die op zoek zijn naar een uitgebreide en duidelijke introductie tot yoga. Het is een betaalbare en risicovrije manier om te beginnen met het beoefenen van yoga en het verbeteren van je gezondheid en welzijn.

Ervaar zelf de voordelen

Start nu met Yoga Stap voor Stap en ervaar de voordelen zelf – Probeer het 30 dagen risicovrij!

Lees ook: Happy With Yoga Ervaringen + 3 Tips Voor Sneller Effect!

beginnen met yoga

Begin met deze yoga cursus

Echt iedereen kan dit

Begin ook met yoga - iedereen kan het!

moeder kind yoga

Persoonlijke test welke yoga past bij jou?

Wil je de yoga test nu doen?

17132
Zwangerschapsyoga bij Yogaschool Noord in Amsterdam
Is yoga goed of slecht?
Waarom is yoga slecht?