Yoga Tarieven | Wat Kost Yoga In 2022?

Gecategoriseerd als Online yoga, Yoga kosten Getagged ,

Iedereen die zich wel eens in een yogastudio heeft verdiept, weet dat de tarieven voor lessen enorm kunnen variëren. Zo zijn er studio’s die slechts enkele tientjes per maand vragen, terwijl andere studio’s meer dan honderd euro per maand rekenen. Waar komt dat prijsverschil vandaan? In dit artikel duiken we in yoga tarieven en vertel ik je waar je de beste deal krijgt op jouw yoga abonnement.

Yoga tarieven

Yoga tarieven verschillen per studio en per aanbieder. Ook verschillen de kosten tussen een fysieke studio en online yoga lessen. Gemiddeld zijn de yoga tarieven van de meeste studio’s als volgt.

Proefles€5 tot €10
Losse yoga les€10 tot €20
10-rittenkaart€80 tot €150
Maandabonnement€75 tot €125
Jaarabonnement€600 tot €1.000
Yoga privélesvanaf €60
Online yoga abonnement€5 tot €10

Volg online yoga cursussen over ontspanning, rugpijn, yin, en meer bij Happy with Yoga.

Haal meer uit yoga

Waarom verschillen yoga tarieven?

De tarieven verschillen per studio, omdat iedereen zijn eigen kosten heeft. Zo moeten studio’s huur betalen, hebben ze personeel in dienst en worden er materialen aangeschaft. Daarnaast zijn er ook nog andere factoren die meespelen, zoals de ligging van de studio en of ze een speciaal concept hebben.

Online yoga lessen tarieven

Bij online yoga lessen liggen de tarieven doorgaans lager dan bij een fysieke studio. Dit komt omdat de kosten voor de aanbieder van online lessen lager zijn. Zo hoeft er geen studio gehuurd te worden en hoeven de docenten niet betaald te worden. Ook zijn er geen materialen nodig, waardoor de kosten lager liggen.

Happy With YogaYoga Tv
Kosten10€ / maand5€ / maand
Individuele lessenJaJa
BeginnerscursusJanee
Yoga Challengesjanee
Thema Cursussenjanee
Yoga Voor de Rugjanee

Volg online yoga cursussen over ontspanning, rugpijn, yin, en meer bij Happy with Yoga.

Haal meer uit yoga

De beste deal

Wat is nu de beste deal? De beste deal krijg je als je een online yoga abonnement neemt en anders een maandabonnement in een studio die je in de buurt hebt. Deze abonnementen zijn vaak goedkoper dan losse lessen of een 10-rittenkaart. Daarnaast krijg je ook nog eens korting op de proefles en de jaarlijkse abonnementskosten.

Lees ook: wat kost een online yogales?

Waarom is yoga zo duur?

Yoga studio’s bieden lessen aan omdat het een goede bron van inkomsten is. Veel mensen komen naar yoga om hun gezondheid te verbeteren, maar er zijn ook veel mensen die yoga gebruiken als een manier om te ontspannen of hun conditie te verbeteren. Deze laatste groep mensen is bereid om meer te betalen voor een les, omdat zij weten dat yoga hen kan helpen om hun doelen te bereiken.

Wat kost een yogadocent per uur?

Het tarief voor een yogadocent per uur ligt gemiddeld rond de €25 per uur. Dit is afhankelijk van de ervaring van de docent, de locatie en of de lessen privé of in groepsverband worden gegeven. Hoe groter de groep, hoe hoger het effectieve uurtarief van een yogadocent.

Volg online yoga cursussen over ontspanning, rugpijn, yin, en meer bij Happy with Yoga.

Haal meer uit yoga

beginnen met yoga

Begin met deze yoga cursus

Echt iedereen kan dit

Begin ook met yoga - iedereen kan het!

moeder kind yoga

Persoonlijke test welke yoga past bij jou?

Wil je de yoga test nu doen?

17132
Zwangerschapsyoga bij Yogaschool Noord in Amsterdam
Is yoga goed of slecht?
Waarom is yoga slecht?